De omgeving

Groesbeek ligt in een heuvelachtig en bosrijk gebied. Om fijn te wandelen of te fietsen bent u in Groesbeek aan het juiste adres. Groesbeek wordt niet voor niets de diamant tussen de heuvels genoemd! Voor fiets- en wandelroutes kunt u in de receptie terecht. 

De omgeving

Groesbeek kent een drietal musea, een golfbaan, een overdekt zwembad, tennisbanen, midgetgolf en goede uitgaansgelegenheden, en een fietslorrie (draisine of spoorfiets) waarmee u kunt fietsen op het spoor tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleve. U bent in 5 min. lopen in het centrum van Groesbeek. U kunt ook een bezoek brengen aan de steden Nijmegen en het Duitse Kleve.

In de receptie kunt u verschillende fiets- en wandelkaarten kopen voor mooie tochten in de omgeving. Ook hebben wij vaak flyers en folders van verschillende activiteiten in de omgeving met mooie aanbiedingen.

U waant zich in het buitenland door onze ligging op een heuvel tegen het gezellige dorp Groesbeek, aan de Duitse grens, 10 minuten vanaf Nijmegen, met mooie fiets-, mountainbike- en wandelroutes en tal van musea.

 

bevrijdingsmuseum

 

golfbaan Groesbeek


 

De natuur

De omgeving van Groesbeek staat bekend om haar prachtige natuur. In de omgeving zijn verschillende plaatsen om een prachtige wandeling te maken. Zo kunt u wandelen op de Mookerheide of richting Duitsland in het Reichswald. Iets dichterbij de camping ligt de beroemde en gevreesde Zevenheuvelenweg. Ook hier kunt u prachtig wandelen als u houdt van een uitdaging.

In de omgeving van Vakantiepark de Oude Molen vindt u genoeg mogelijkheden voor een ontspannen of actievere wandeling. 

 

de Mookerheide


Actief in omgeving Groesbeek

Voor de actieve toerist heeft Groesbeek voldoende te bieden. Zo kunt u op Golfbaan Rijk van Nijmegen18 holes golfen, zwemmen in het overdekte zwembad De Lubert, Nordic Walking in de omgeving en kilometers vreten op de fiets of mountainbike of klimmen in de klimhal van Nijmegen. Uniek voor Groesbeek is de fietslorrie. Met de fietslorrie fietst u over het oude spoor tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleve wat een unieke ervaring is. Voor de nieuwsgierige bezoeker van Groesbeek zijn er tal van Geocache punten. Deze punten brengen u langs verschillende hoogte- en diepte punten uit de Groesbeekse geschiedenis. Als u lekker wilt fitnessen kunt u terecht bij  het Sporthotel.

Groesbeek heeft voldoende mogelijkheden voor een actieve uitdaging!

 

mountainbiken in de bossen


 

Voor de kinderen

De omgeving van Groesbeek heeft verschillende leuke attracties voor de kinderen. Hieronder vindt u een lijst met attracties in de omgeving die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

  • Kom spelen bij Speelboerderij-Maisdoolhof. (Westerkanaaldijk 7, Malden)
  • Probeer de verschillende attracties in Park Tivoli. (Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal)
  • Lekker spelen en ravotten bij MonkeyTown. (Nieuweweg 201, Wijchen)
  • Een dagje uit naar de Leemkuil. (Luciaweg 2, Nijmegen)
  • Speeltuin Brakkefort. (Kan. Mijllinckstraat 72, Nijmegen) 
  • Beleef avonturen in het Avonturenbos. (Stekkenberg, Groesbeek)

 

park tivoli