Receptie e choppers bewerkt

Op pad met onze E-choppers

Naast wandelen en fietsen is het ook erg leuk om de omgeving op een bijzondere manier te verkennen. Heb je al eens van E-choppers gehoord? Op deze voertuigen rij je met maximaal 30 km/u door het prachtige landschap heen. Ideaal om de gebieden te verkennen die wat verder van ons park af liggen. Informeer bij onze receptie naar de mogelijkheden voor het huren van een E-chopper.

Onze favoriete plekken

Zuidmolen algemeen (bewerkt)

Groesbeek Centrum & De Zuidmolen

Groesbeek ligt in een prachtig, heuvelachtig landschap ontstaan door een wal die in de ijstijd, zo'n 200.000 jaar geleden, door gletsjerijs werd opgestuwd. De naam Groesbeek (Groes = weiland) dankt zijn naam ongetwijfeld aan de beek die begint bij de N.H. kerk en verder richting het oosten stroomt. Loop eens langs het gemeentehuis op, dan kun je een gedeelte van de beek bewonderen.

Wie door Groesbeek loopt, ziet vanzelf ook de Zuidmolen. Deze beltmolen, uit 1857, maalt nog steeds koren en wekt energie op. Loop er eens binnen om het veelzijdige assortiment aan bakproducten te bewonderen.

Rondje Mookerheide

Mookerheide

Een ideale plek om te wandelen of hardlopen en te genieten van rust en mooie natuur. Het natuurgebied is rijk aan prachtige heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. het is alsof je jezelf in het buitenland waant.

Wandeling Duivelsberg

Duivelsberg

Op een van de hogere punten in gemeente Berg en Dal vind je de Duivelsberg. Ga lekker wandelen in dit bosrijke ongerepte natuurgebied of stop voor een hapje en drankje bij het pannenkoekenhuis bovenaan de heuvel.

Avonturenbos kindje bewerkt

Avonturenbos Stekkenberg

In het bos van Groesbeek kun je naast heerlijk wandelen, ook de kinderen lekker laten ravotten in het avonturenbos op de Stekkenberg (±2 km vanaf het vakantiepark). Pak de picknickmand in en ga samen lekker klimmen en klauteren in de houten speeltoestellen en boomhutten.

Landschap Wijnveld (doorkijk)

Wijnroute

Voor het bezichtigen van mooie wijngaarden, hoef je niet naar het buitenland te trekken. Groesbeek is met 25 hectare wijngaard het Wijndorp van Nederland. Hier maken 6 wijnboeren een assortiment aan mooie wijnen die je zeker moet proeven.

De Wijnroute is een wandel- en fietsroute langs de verschillende wijngaarden. Staat dit op je planning? Neem dan eens contact op met de wijnhoeves. Wellicht dat een leuke rondleiding of wijnproeverij mogelijk is.

Canadese begraafplaats (zonnig)

Canadian War Cemetery

In Groesbeek ligt een van de drie officiële Canadese oorlogsbegraafplaatsen in Nederland. Hier liggen 2.617 militairen van het Britse Gemenebest begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.

Een indrukwekkende plek om te bezoeken tijdens jouw verblijf. Combineer het bijvoorbeeld met een wandeling of fietstocht over de mooie Zevenheuvelenweg (bekend van de Nijmeegse Vierdaagse).

Ooijpolder

Ooijpolder

Een dagje wandelen en fietsen in een heel andere landschap? Dat kan in het mooie natuurgebied, 'De Ooijpolder' (aan de Waal). Dit gebied ligt ±10 km van ons vakantiepark af.

Je kunt in dit gebied jezelf begeven over de Ooijse dijk en de mooie uiterwaarden, stranden en meren bezichtigen. Ga hier ook lekker dieren spotten. Kun jij de Konikpaarden en Gallowayrunderen vinden? Met veel geluk spot je zelfs een bever of otter!

Picknick bij Waterplas

Waterplassen/stranden

Zin om een dagje buiten het vakantiepark te recreëren? Dan raden wij zeker aan om eens een van de recreatiegebieden in de omgeving te bezoeken. Relatief dichtbij vind je:

Of je nu lekker relaxt aan het water wil liggen, wilt zwemmen of een watersport wilt doen óf gewoon aan het water wil wandelen of fietsen. Het kan op alle drie de bovengenoemde locaties.

Met name de Mookerplas vinden wij een aanrader. Hier vind je namelijk ook gezellige terrassen en restaurants waar je heerlijk (aan het water) kunt eten.